Verslagen | Rit 4: De Zonnebloem

Rit 4: De Zonnebloem

Het is Pasen en volgens de berichten vooraf Goed (fiets) weer, bijna korte broeken weer alleen zo gezien maar nog niet overtuigend.

We vertrekken op tijd, klok slag  8  en weten via de vele stoplichten die zo vroeg nog goed reageren door de lussen in het wegdek de drukke Utrechtseweg snel te verlaten naar de binnenlanden van de Provincie.

Met 12 fietsers gaat dat eigenlijk toch makkelijker bij het oversteken van kruisingen en kan je de boel goed in de gaten houden, heb niet een keer gehoord van ........bij laten komen  of zo iets, dat het er dan maar 12 zijn heeft te maken met  de Paas Dagen  er zijn nog meer /andere verplichtingen dat snap ik ook wel weer, betekent dan ook jammer genoeg dat de donatie die niet verplicht is ook wat lager uit gaat vallen.

Ga ik er wel gelijk bij zeggen dat ik wel al donatie kreeg van ....... die niet mee kon deze rit. Bedankt daar voor, hopelijk zie ik later toch ook nog meer bijdragen via mijn banknummer. Denk dat het goed komt .!!!!

De rit, zo als we nu ook weer rijden, is best wel bekend  vaker zijn er stukken waar we al eerder en ook later best door komen te rijden  maar het blijft aantrekkelijk  en zeker nu zo vroeg, scheelt wel, dat merken we ook weer op de terug weg dan zijn er veel meer fietsers die deze omgeving weten te waarderen. Wat hebben we dan allemaal kunnen zien .......mooi jong groen, bloeiende bomen /struiken, jong vee, veel lammetjes en tegen het einde ook weer de broedende ooievaars dicht op hun nest, over een maand of zo nog maar eens gaan kijken, het loopt allemaal perfect geen lekke banden of andere problemen, beetje wind  meestal tegen denk je de drukte in/op het plein in Breukelen te ontlopen door wat eerder een koffie/plas stop te regelen,  gaan ze pas om 12.00 uur open. Had ik niet kunnen bedenken; we houden het maar op personeel gebrek of ?.                                                 

Gelukkig was er op het Plein onze vaste plek genoeg ruimte en was er snel koffie met wat wij maar wilden. We konden onze tocht richting huis weer met de omweg voltooien, en zie we waren dan ook weer om klokslag .. 1. weer op onze start plaats terug. Voldaan hoorde ik gelukkig. Ja daar doen we het voor.
Zal vertellen wat er op mijn klokje staat:   104 km, rijtijd 4.06 uur   gemiddeld 25km/u en ...........
1772 callorien .

 

En de deelnemers ;  Gast Bastiaan ,Appie ,Gerrie ,Chris ,gelukkig Siegfried ook, John ,Daniel ook weer ,Pien en Walter ,Jack, Marcel  en  Jan H. HHHHaaa Bedankt allen voor het deelnemen en jullie fijne bijdragen .

 

Groet Jan Haaksman

 

| Auteur: Jan Haaksman | 2022-04-17|