Verslagen | Rit 7: de Posbank

Rit 7: de Posbank

Hemelvaartsdag 2022  Dauwtrappen ???

 Waar begin je aan om 7.00 uur in de vroege morgen en van te voren ook weet dat er geklommen MOET worden en ook nog eens 135 kilometer op de fiets/zadel MOET zitten ........gelukkig er is een koffie stop ergens.

 Voor 7.00 uur staat Jan van R  al op onze start plek en Ap  komt er ook aan ,drie mannen met baarden echt waar, gelukkig ook nog drie zonder baard ,John, Daniel en Jack  jammer maar meer komen er niet  vandaag.

Het is de bekende route en de stoplichten werken mee, niet allemaal, het is fris maar prima fiets weer en zo ben je al gauw een eind onderweg ,na Ede komt de Ginkelse Heide en daar gaat het al langzaam omhoog  ieder in zijn eigen tempo, ben je er even wat achter geraakt dan sluit je weer aan als je wat makkelijker naar beneden gaat, beetje rug wind is ook wel prettig, het blijft glooiend tot aan de rotonde van Roozendaal.

Een lange rechte weg ..........met een vervelende kruising.........ongemerkt ga je harder, je moet zelfs in de remmen om veilig de kruising over te kunnen gaan , maar dan een paar klappen achter mij  ik schrik en stop om te kijken wat er aan de hand is en zie dat er gevallen is 3 te gelijk  Jack  springt weer overeind maar Jan en Daniel blijven liggen dat is foute boel voorzichtig doen we met beiden en zien ook dat zo op het eerste gezicht er sleutel benen/armen er vreemd bij hangen, wat te doen ???ziekenwagen bellen? Nee die komt niet als je niet bewusteloos bent, maar beiden kunnen ook niet verder dus het thuisfront dan maar bellen (schrikken)

Jan wordt opgehaald door zijn vrouw gelukkig en Daniel door zijn Vader die direct in de auto waren gestapt, wat verder te doen? Ap bied aan om bij de mannen te blijven tot de hulp ter plekke zou zijn en wij toch de Posbank  konden gaan beklimmen, heel fijn dat Ap zich op offerde, eigenlijk was de lol er vanaf, maar Jack, John  en ik( Jan H) hebben zo wel de hele rit kunnen rijden, ook de Posbank rijden we in eigen tempo op  en boven ff op elkaar gewacht en dan weer door.............. de bekende weg, slechte paden met hobbels en veel zand  bij de rotonde nu dan rechts af  even verderop staat Ap ons op te wachten, de slachtoffers zijn net opgehaald  en zo kan Ap verder weer met ons mee richting  Oosterbeek alwaar we onze wel verdiende koffie met…..nuttigen. We zijn over de helft, de terugweg is niet even makkelijk, hebben last van zijwind gevoeligheid en op de dijk vanaf Wageningen veel wind  jaja tegen. Jack is onze kopman en probeert ons uit de wind te houden, de Grebbeberg mogen we ook nog over, valt niet mee hij lijkt wel hoger te zijn geworden, puffend  komen we boven en dan nog een stukje de dijk op bij Amerongen ook al veel wind  dan eraf  maar daar waait het ook we proberen om beurten een stukje kop te doen, maar de lol is er af  denk ik, we zwoegen voort en de STAL ruikt  en zo rijden we Zeist weer binnen met z`n vieren, we praten na en gaan op huus an .

 Zo jammer dat ons dit moest overkomen en dat terwijl we maar met 6 man waren, dat een valhelm geen kwaad kan weet Jan van Rijn nu ook, er zat een flinke barst in, ook zijn voorband was geknald doordat hij naast het fietspad terecht was gekomen en in zijn val ook Daniel mee nam, op dat moment vreesden we dat beiden hun rechter sleutelbeen hadden gebroken, later waren er andere berichten .volg onze APP

 Wat ik nog kan doen is Beiden sterkte en een Goed herstel toe wensen, en hopelijk later weer op de fiets tegen te komen  Groet Jan H.(denk ook namens alle leden )

 

| Auteur: Jan Haaksman | 2022-05-26|